Minrin ģ

Het medicijn Minrin wordt veelvuldig ingezet om van het bedplassen af te komen. Minrin zorgt ervoor dat er Ďs nachts minder urine wordt aangemaakt. Het stofje dat de urineproductie reguleert, is in een aantal gevallen, de oorzaak van het bedplassen. Minrin zorgt er dus voor dat gedurende bepaalde tijd het tekort wordt aangevuld. Minrin kan in monotherapie voor zowel een langere periode ingezet worden, als ook ter overbrugging van korte specifieke perioden zoals vakanties, logeerpartijen en kamp door de snelle werking.

In andere situaties kan Minrin uitkomst bieden als na een paar weken de plaswekker alleen onvoldoende resultaat biedt. Gelijktijdig gebruik van het snelwerkende Minrin zorgt er dan voor dat het zelfvertrouwen herwonnen wordt, waardoor de kans om de therapie succesvol te vervolgen wordt verhoogd.

Minrin is in twee vormen verkrijgbaar: smeltvorm en tabletten. De werkingstijd is 6-10 uur. In geval van slikproblemen of maag-darm stoornissen gaat de voorkeur uit naar de smeltvorm. Kinderen beneden de 12 jaar prefereren ook de smelttablet. Voor de smelttabletten geld 1 tablet (0,120mg of 0,240mg) innemen voor het slapen gaan. Voor de gewone tabletten geld 1 tot 2 tabletten (0,2mg of 2x0,2mg) innemen voor het slapen gaan. In 70% van de bedplassers is 0,240mg (smelttablet) of 2x0,2mg (gewone tablet) de optimale dosering gebleken.

N.B.: De neusspray en 0,1 mg tabletten zijn er in de handel voor de indicatie diabetes insipidus en zijn niet geschikt voor de indicatie Enuresis Nocturna oftewel bedplassen.

De nieuwste toedieningsvorm is de Minrin Melt. …ťn of twee ťťnheden onder de tong voor het slapen gaan is voldoende voor een goed resultaat. De smeltvorm is gemakkelijk mee te nemen tijdens logeerpartijen, schoolkampen, vakanties en in de thuissituaties. Het lost direct op. Er hoeft dus niet te worden geslikt en het kan zonder water worden gebruikt. De werking vermindert niet in geval van neusverkoudheid of maag-darm problemen. Tijdens het gebruik van Minrin wordt veel drinken afgeraden. Minrin is niet alleen voor Enuresis nocturna (bedplassen) geregistreerd, maar ook nog voor andere ziektebeelden. Hiervoor worden andere doseringen aanbevolen.

MinrinMelt Website 

Deze pagina's zijn bedoeld voor de medische professie, artsen en apothekers. Patienten wordt aangeraden om vragen over bedplassen eerst met een arts te bespreken. Specifieke vragen over medicijnen kunnen beantwoord worden door apothekers. Op basis van de informatie op deze pagina nooit zonder overleg behandelingen aanvangen of wijzigen!

Gewijzigd op 11-11-2003 10:33:07