Vraag:
woensdag, 5 februari 2003

Geachte,


Mijn zoontje is 9 jaar en plast regelmatig nog in bed.
Het vreemde aan de zaak is dat dit heel onregelmatig is: soms is hij wel 3 maanden na elkaar droog en soms plast hij bijna elke dag in bed.
Ik heb over de jaren geprobeerd om er een oorzaak (psychisch en lichamelijk) voor te vinden maar het enige wat echt opvalt is dat hij de dagen voor een ziekte doorbreekt vaker bedplast.

Hij heeft reeds verschillende malen medicijnen genomen maar ook dit leek niet te helpen.

Deze situatie weegt soms wel door op het gezinsleven hoewel mijn echtgenoot en ik best wel weten dat hij er absoluut niets kan aan doen.

Graag had ik enkele tips (zonder medicijnen) om dit probleem op te lossen.

Alvast bedankt.


Antwoord:
woensdag, 5 februari 2003

Ook voor kinderen van 9 jaar die niet iedere nacht nat zijn, is de plaswekker een goede manier om droog te leren slapen. Het is voor kinderen die niet iedere nacht nat zijn wel moeilijker om de plaswekker goed te gebruiken en 2 maanden vol te houden. Informatie over de plaswekker vindt u uitgebreid op de site. Via de homepage klikt u op "niet medicamenteus' en daarna op "therapie" en daarna op "plaswekker". Ook kunt u op de nieuwspagina kijken naar het nieuwe boek dat uitgekomen is met instructies voor kinderen met bedplassen. Misschien is het iets voor u. Veel succes.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverebrg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag