Vraag:
zaterdag, 8 februari 2003

mijn vraag/opmerking is de volgende,
onze zoon is nu reeds 15 jaar oud en plast nog bijna elke nacht in bed.
plaswekkers,wakker maken, medicijnen noem maar op helpen niet, of soms een hele korte periode (2Š3 dagen)
eigenlijk weten we niet meer wat we hier mee aan moeten.
misschien is er een instantie of lotgenoten die ons een goed advies kan geven of een methode zodat wij (en onze zoon) van dit uiterst vervelende probleem verlost kunnen worden
echt wij worden/zijn wanhopig hoe dit nu verder moet in de toekomst, want het lijkt erop dat het voorlopig nog wel een tijdje door zal gaan op deze wijze

Antwoord:
zondag, 9 februari 2003

Onze ervaring is dat veel bedplasbegeleidingen niet succesvol zijn omdat ze op onjuiste wijze, te kort, of onvoldoende begeleid door mensen met ervaring worden uitgevoerd.
Of dat bij uw zoon ook het geval is kan ik natuurlijk uit uw mail niet opmaken.
Mijn eerste insteek zou dan ook zijn u te verwijzen naar iemand met veel ervaring in de begeleiding van kinderen en jongeren die in bed plassen. De meeste huisartsen hebben die ervaring vaak niet. Bij veel GGD-en zitten wel jeugd-verpleegkundigen die speciale opleidingen op dit vlak hebben gevolgd. U zou bij uw plaatselijke GGD hier naar kunnen informeren. Ook sommige kinderartsen en (kinder)urologen in Nederland hebben speciale ervaring met de begeleiding van kinderen-jongeren die in bed plassen.
Van belang is dat er eerst goed uitgezocht wordt of uw zoon echt last heeft van "normaal" bedplassen of dat er toch ook iets anders aan de hand is.
Blijkt dat allemaal al goed uitgezocht te zijn en wordt uw zoon toch niet droog, dan kunt u nog contact opnemen met het incontinentiecentrum in Meppel dat speciale trainingen voor bedplassende tieners heeft (tel.nr.0522 233850).

succes met het droog worden van uw zoon,

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag