Vraag:
dinsdag, 11 februari 2003

Hallo ik ben een meisje van 10 en plas sinds kort in bed zie dat komt doordat de babysit van 15 nog in bed plaste en ze draagt daarom een luier ik heb daar geen problemen mee maar ze gaf me een luier en ik moest die aan doen .ik weigerde maar ze dreigde er mee dat ze mijn geheim ging vertellen an iedereen (dat was dat ik op een keer toen zij kwam babysitten in mijn broek poepte zonder reden)dus deed ik de luier maar aan.Ik ging slapen ensmorgens had ik en natte luier! Ik dacht van ja 1 keer dat kan geen kwaad maar ik heb dan nog een keer in bed geplast en zij tegen mijn mama dat het iedereen kan overkomendus ging ik zelf luiers kopen in de apotheek.Maar mijn ouders hebben het ondekt.We zijn dan naar de huisarts,kinderarts,specialist,uroloog gaweest niets hepte.Ik heb plaswekker,drogebedtreining,wachtwoord,medicijnen,en ben in een gespecializeert ziekenhuis meerdere keren binnengebracht.

mijn moeder had een vriendin uitgenodigt voor een logeerpartijdje en ze zag de luiers en vertelde het aan iedereen door en nu word ik gepest.

Het ergste vind ik nog dat ik sinds een tijdje overdag ook terug plas en poep.ik draag daarom nu een luier e luierbroekje heeft u tips voor mij.

p.s. :de babysit is van het bedplassen af eigelijk niet belangrijk maar ja

een zeer ongelukig meisje die tips nodig heeft.

Antwoord:
woensdag, 12 februari 2003

Dit is heel moeilijk te beantwoorden.
Ik snap het verhaal ook niet zo goed. Als ik het goed begrijp is het kort geleden begonnen met een keer broekpoepen, gevolgd door een paar keer bedplassen en nu ook overdag broekplassen en -poepen. Maar je schrijft dat je alle therapiŽn, specialisten en zelfs gespecialiseerd ziekenhuis al hebt gehad. Dat lijkt me wat onwaarschijnlijk bij dit verhaal.
Het probleem klinkt ook niet zo zeer als "normaal" bedplassen. Eerder klinkt het als bedplassen op basis van verstopping in de darmen of op basis van angsten die er bij jou leven.
Voor beiden is het van belang dat daar eerst aan gewerkt gaat worden anders lukt het niet goed om droog te worden, ook niet met de adviezen die je op deze site kunt vinden.
Ik kan je daarom alleen adviseren om hier nog eens goed met je huisarts over te praten.

Succes met het oplossen van je probleem.

Frank van Leerdam
jeugdarts.


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag