Vraag:
donderdag, 13 februari 2003

Ik heb 3 zonen van 8.7.6 jaar. Nog 2 kinderen plassen dagelijks in bed.Ik maak geen probleem van het vele werk die ermee gepaard maar wel over het gevoel die daarmee gepaard gaat. Zelf was ik 12 jaar. Dit heeft mijn zelfvertrouwen sterk ondermijnd. Mijn man was zelfs nog ouder. Geen mooie vooruitzichten dus.
Deze week ben ik gestart bij 1 van de kinderen met MINRINspray.Volgens de dokter vrij onschuldig. Na het lezen van de bijsluiter stel ik me als verpleegster toch vragen daarbij. Ik hoop dat dit geen foute beslissing was. Anders stop ik dit direct. Kan minrin kwaad voor kinderen ?

een bezorgde moeder

Antwoord:
zondag, 16 februari 2003

Het bedplassen is bij uw kinderen familiair bepaald, zowel aan vaders als aan moeders kant. Uw kinderen hebben inmiddels wel de goede leeftijd bereikt om er iets aan te doen. U heeft de ervaring dat bedplassen veel invloed kan hebben op het zelfvertrouwen. Ook uit onderzoek is gebleken dat bedplassen van invloed is op het psycho-sociaal functioneren. Dus wel van belang om te proberen ze te helpen om droog te worden. U bent begonnen met Minrin. Dit kan een goed begin zijn. U maakt zich zorgen over de neusspray. Daarom is het belangrijk om te weten dat Minrin in tablet vorm te verkrijgen is. Zeker wanneer kinderen om wat voor een reden dan ook last hebben van neusslijmvlies is tabletten aan te raden. Daarnaast kunt u ook de plaswekker of de droogbedtraining in overweging nemen. Informatie vindt u uitgebreid op de site.

Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag