Vraag:
donderdag, 13 februari 2003

Ik lees op de site voornamelijk dezelfde problemen, en dat er diverse therapieen zijn. Mijn zoon van bijna 12 jaar was met 2,5 jaar overdag's droog, maar nooit 's nachts. Plaswekker, GGD, huisarts (medicijnen Impramine 2x 25 mg per dag)van alles fus geprobeerd. Maar ik lees nergens op de site een verhaal van iemand die met een specifieke therapie met succes droog is geworden. Misschien heeft iemand het ei nogmaals uitgevonden? Wij, mijn zoon en ik, houden ons aanbevolen! Op zoek dus naar de gouden tip!

Antwoord:
zondag, 16 februari 2003

Er is geen gouden tip om droog te worden omdat de grote groep bedplassers uit een heleboel subgroepen bestaand die allemaal verschillende factoren hebben waarom ze in bed plassen en ook allemaal verschillend op de verschillende behandelingen reageren.
Met de juiste behandelingen wordt in eerste instantie toch zo'n 70-90% van de mensen droog. Met specifieke begeleiding van mensen met ervaring in de begeleiding van hardnekkige bedplassers een nog hoger percentage.
TherapieŽn die in eerste instantie niet succesvol bleken, kunnen soms op latere leeftijd wel met succes geprobeerd worden.
Specifiek voor uw zoon:
Als hij nog nooit droog is geweest 's nachts dan moet er toch eerst eens goed uitgezocht worden of het wel "normaal" bedplassen is of dat er toch wat anders achter schuilzit.
Als het toch normaal bedplassen is, dan kunt u opnieuw de plaswekker proberen of droog bed training.
Ook medicijnen behoren opnieuw tot de mogelijkheden maar tegenwoordig adviseren wij om geen imimpramine te gebruiken (te gevaarlijke bijwerkingen) maar desmopressine.
Een ander alternatief is contact opnemen met het incontinentiecentrum die specifieke ervaring hebben met de begeleiding van bedplassende tieners. hun telefoonnummer is: 0522-233850.

Succes met droog worden en niet de moed verliezen.

Frank van Leerdam
jeugdarts.

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag