Vraag:
woensdag, 19 februari 2003

We zijn nu ruim twee maanden bezig met de training van onze zoon, bijna 9 jaar. Op zich gaat het goed, dat wil zeggen dat ALS de wekker afgaat er een miniplekje in zijn broekje nat ( we gebruiken de SENTRY wekker van Van Lent Systems.)Het systeem wil dat je elke avond voor je gaat slapen een soort ontspaaningsoefeningen doet, om de blaas goed leeg te plassen. Na 14 nachten droog, mag je zonder de wekker. Wat een domper voor onze zoon. Vannacht in de dertiende nacht, gaat om 22.oo uur de wekker,....nat, ook in bed! Niet ernstig, maar toch.
Zoon overstuur: ik was bijna aan de 14! Mijn hart breekt Elke keer als hij bijna de 'finish' haalt, is het weer mis! Soms na 9 nachten, nu na bijna 13.
Hoe houden we de moed erin? Heeft u nog tips of adviezen? En klopt het dat je na 3 maanden sowieso moet stoppen met een plaswekker? Want dar zitten we over 3 weken aan.
Vriendelijke groeten, Loek en Marika

Antwoord:
vrijdag, 21 februari 2003

De 14 droge nachten is een advies en is niet een keiharde eis. Wanneer uw zoon 13 nachten droog is dan 1 nacht nat en dan weer een paar nachten droog dan mag hij als beloning best zonder de wekker slapen. Het is ook belangrijk dat hij in zichzelf gelooft en gemotiveerd blijft. Bovendien is het belangrijk te weten dat het af en toe mis kan gaan en dat dit geen reden is om te zeggen: ďzie je wel het helpt nietĒ. Juist doorgaan en extra oefenen de avond erna, is de beste houding en dat lukt wanneer de goede nachten beloond worden. U kunt dan het beste kiezen om de wekker nog niet terug te sturen maarí in de kast te zettení. Wanneer het bij sporadisch een nachtje nat blijft is er niets aan de hand en kunt u de wekker alsnog terug sturen. Ook het gebruik van de plaswekker gedurende 3 maanden kan soepel mee om gegaan worden, mits er vooruitgang wordt geboekt. Bij geen verbetering,is het zinloos om maanden lang door te gaan. Er moet wel een beetje een wedstrijd element in zitten dat het steeds beter gaat. Echter de verzekering betaalt soms maar voor 3 maanden en bij langer gebruik komt het voor eigen rekening. Volhouden dus en uw zoon de hemel in prijzen, want het gaat echt goed. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag