Vraag:
woensdag, 19 februari 2003

Hallo,
Onze zoon van bijna 7 jaar (10 maart 1996) doet niet aan bedplassen, maar is gewoon nog niet zindelijk 'snachts. Hij gebruikt nu TenaLady luiers small. Maar zelfs dit is soms te weinig.
Wie heeft dit ook meegemaakt en wat kan je hieraan doen. We hebben hem 'savonds ook al uit bed gehaald, maar daar wordt hij niet vrolijker van en het helpt niet. Wie kan ons informatie geven.
Tevens kan hij z'n ontlasting soms niet ophouden. Maar dit is gemakzucht. Maar ook daar willen we eventueel informatie over hebben als iemand dit heeft.

Wij wachten af.

Groetjes
Fam. A
Lisse

Antwoord:
vrijdag, 21 februari 2003

Uw zoon is ’s nachts nog niet zindelijk en heeft een luier aan. Dit noemen we bedplassen, wanneer hij overdag helemaal droog is. U geeft wel aan dat de luier erg nat is ’s nachts dus het zou kunnen zijn dat uw zoontje veel urine aanmaakt waardoor hij de nacht niet droog kan overbruggen. Met de huisarts zou u kunnen overleggen om eens Minrin te proberen.Dit is een medicijn dat ’s avonds gegeven wordt. Het is een lichaamseigen stof die de urineproductie ‘ nachts verminderd. U vindt uitgebreide informatie hierover op de site. Ook andere manieren om uw zoon droog te krijgen staan op de site beschreven, zoals de wekmethode en de plaswekker. Bij de homepage vindt u verschillende navigatie knoppen zoals “ niet medicamenteus”. Wanneer u daarop klikt ziet u “Therapie” en daarna “Plaswekker” . Kijkt u eens of u hier iets aan heeft. Ten aanzien van de ontlasting hebben wij geen informatie omdat dit een heel ander probleem is. Wanneer u daarna nog vragen heeft kunt u die natuurlijk altijd stellen.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag