Vraag:
donderdag, 20 februari 2003

onze dochter is zes jaar en is s nachts en overdag nog niet droog na onderzoek bleek haar blaas maar 50% inhoud te bevatten ze heeft nu een tijdje ditropan ingenomen maar enkel in het begin had dit resultaat na een blaas ontsteking ben ik daar maar mee gestopt weet iemand wat ik moet doen

Antwoord:
vrijdag, 21 februari 2003

Het probleem bij uw dochtertje ligt voor namelijk in het feit dat zij een te kleine blaas capaciteit heeft, waardoor zij overdag en ís nachts nat is. Voorlopig heeft het geen zin iets aan het bedplassen te doen. De reden dat de blaas een beperkte capaciteit heeft is belangrijk om te achterhalen. Pas dan is te zeggen wat er het beste aan gedaan kan worden. Het voert overigens te ver omdat via deze site te doen die bedoeld is voor bedplassen. Mogelijk bent u al met uw dochter onder behandeling bij een kinderarts. Deze kan misschien beoordelen wat voor uw dochter de beste weg is. Wanneer deze er niet uitkomt of u bent alleen bij de huisarts geweest dan kunt u het beste naar een gespecialiseerd centrum gaan. Waar dat is, is afhankelijk waar u woont. Ik noem er een paar:
De meeste academische ziekenhuizen hebben deskundigen op dat gebied, zoals Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht. Maar ook het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer en het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein weten veel van dit probleem af. Overlegt u het even met uw huisarts of met de kinderarts wanneer zij daar bekend is.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag