Vraag:
zaterdag, 22 februari 2003

Ik heb net jullie site ontdekt. Als ik snachts wakker wordt ben ik soms al aan het plassen of begin ik zonder dat ik het merk. Ik heb vanalles geprobeerd (plaswekkers, wektraining, minrin) maar meestal werkt het maar kort of helemaal niet. Heeft het zin weer luiers te gaan dragen, want ik heb er genoeg van 3x in de week moeten opstaan in een natte pyama. Zijn er speciale luiers voor jongvolwassenen (ik ben 16). En heeft er iemand ervaring mee?

S.

Antwoord:
zondag, 23 februari 2003

Je kunt rustig luiers gaan dragen alleen lost het jouw probleem niet op. De luiers van jouw leeftijd zijn van het merk Attends of Poise de maat is hoogstwaarschijnlijk small. Ze zijn alleen via de apotheek te verkrijgen. Misschien is het ook zinnig om na te denken over een intensievere training met eventueel begeleiding, omdat bij jou eerdere training niet gelukt zijn. De droogdedtraining is de meest intensieve methode die met name aandacht geeft aan de wekbaarheid. Alle informatie vind je op de site onder het hoofdstuk “droogbedtraining”. Wanneer de wekbaarheid bij jou het probleem is dan is dit een goede methode. Wanneer je er op den duur toch graag begeleiding bij hebt dan kan dat bijvoorbeeld via de GGD. Je kunt via de site op “links” zoeken. Daar vindt je de site van de GGD’s en particulieren adviesbureau’s. Er zijn ook enkele ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, het ziekenhuis in Eindhoven weten veel van dit probleem af.
Tenslotte, op de nieuws pagina vindt je ook een aankondiging van een instructie boek voor kinderen met bedplassen. Hierin staat hoe u de droogbedtraining het beste kan gebruiken. Misschien is dat ook wel iets voor jou. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag