Vraag:
vrijdag, 28 februari 2003

hallo ik ben thomas en 11 jaar. ik moet als eerste zeggen dat ik het heel blij ben dat ik deze site heb gevonden! En zal hem ook snel aan mijn ouders laten zien. Want ik denk dat zij het nog niet snapen hoe zij mijn probleem (bedplassen) moeten oplossen! Ik was sinds mijn 6 de snachts zinedelijk maar ben sinds de zomer weer in mijn bed gaan plassen. Wat ik echt vervelendt vind maar ook naar me ouders maar ik kan er echt niets aan doen :O(

In het beging zagen ze het nog als een ongelukje maar snel waren ze het goed zat en moest ik snachts weer een luier om. Wat ik niet echt leuk vindt. Want ik slaap veel bij andere mensen thuis.

We hebben toen de afspraak gemaak dat als ik een week droog moet blijven voor dat ik weer zonder luier mag slapen. Maar dat wil dus niet lukken. Ik wordt gemiddeld 4 keer per week wakker met een nattebroek. Waar voor ik me erg schraam. En vooral me vader erg boos maak.

Ik vind het echt vervelend dat ik nog steends in bed plas en vooral als ik bij andere mensen moet slapen. En schram em echt dat ik nog steeds een luier om moet en wordt hiermee ook mee gepest. Dus ik hoop dat u wat goede tip heb>

Groeten Thomas

Antwoord:
zaterdag, 1 maart 2003

Het is heel vervelend dat je gepest wordt omdat je ís nachts nat bent. Ik denk dat je ook wel gemotiveerd bent om ervan af te komen. Probeer samen met je moeder of vader een plan te maken. Je kunt beginnen met een plaswekker. Alle informatie hierover vind je op de site. Je kunt ook aan de huisarts vragen of je een tijdje medicijnen kan krijgen om te kijken of dat bij jou werkt. De meest voorgeschreven medicatie heet Minrin en ook hierover vind je informatie op de site.

Je kunt er ook hulp bij vragen.
Dat kan via de GGD. Je kunt via de site op links zoeken. Daar vind je de site van de GGDís en particulieren adviesbureauís. Er zijn ook enkele ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, het ziekenhuis in Eindhoven weten veel van dit probleem af. Ik hoop dat je iets vindt dat jou helpt. Veel succes.


Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag