Vraag:
vrijdag, 28 februari 2003

Ik ben 18 jaar en binnenkort op kamers voor studie maar ik plas nog regematig in bed.Thuis heb ik altijd twee dikke onderbroeken aan met een plasticbroek en dat gaat redelijk goed.Ik doe als ik veel gedronken heb in het weekend doe ik een hanndoek met spelden en een plasticbroek zo blijf ik droog. Ik ben bang dat ik uitgelachen wordt als men ziet dat ik nog een plasticbroek aan heb of een luier om heb.Hoe kan ik dit verborgen houden

Antwoord:
zaterdag, 1 maart 2003

Een luier of plastic broek is moeilijk verborgen te houden. Echter, ik neem aan dat je een eigen kamer hebt en pas een luier aan doet wanneer je gaat slapen. Niemand hoeft dat te zien. Nog beter is om te kijken of er nog mogelijkheden zijn om ervan af te komen. Misschien heb je al van alles geprobeerd. Toch geef ik je nog een paar suggesties:
1.Een wekker zetten 1.5 uur nadat je gaat slapen, zodat je er een keer extra uit gaat om te plassen. Voor je gaat slapen moet je wel het geluid van je wekker goed in je hoofd prenten zodat je er wakker van wordt.
2.Een intensieve droog bedtraining doen eventueel met begeleiding. In Meppel zit een incontinentiecentrum die gespecialiseerd zijn op jong volwassenen die nog in bed plassen.
3.Minrin aan de huisarts vragen in de goede dosering.

Ik hoop dat je er een keer echt vanaf komt. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag