Vraag:
zaterdag, 1 maart 2003

hallo ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb echt alles al geprobeerd zins ik 8 jaar ben. We zijn we naar de dokter geweest die heeft medicijnen voor geschreven en het hielp niet en toen nog naar een vrouw maar dat hielp ook niet Ik heb twee verschillende plaswekkers geprobeerd, hielp ook niet. We zijn naar het ziekenhuis geweest om te kijken of mijn blaas te klein was ook niet.Ik heb het nu nog steeds en ik wil er heel graag afkomen, maar ik weet niet meer. Ook mijn ouders worden er gek van enzo weet u nog wat ik eraan kan doen?

Antwoord:
vrijdag, 7 maart 2003

Nog 2% van jou leeftijdsgenoten plassen nog in bed ’s nachts. De meesten vinden het een heel vervelend probleem en proberen van alles om eraf te komen. Waarschijnlijk heb jij dat ook gedaan. Wanneer je 13 jaar bent en je wilt wel proberen om droog te worden dan is een intensieve methode nodig en is begeleiding hierin aan te raden. Een van de intensieve methodes is de droog bedtraining zoals die beschreven staat op onze site onder het hoofdstuk “ niet medicamenteus” daarna op “therapie” klikken en dan op “droog bedtraining”. De droog bedtraining zoals beschreven op onze site heeft het element om de wekbaarheid te verbeteren. Je kunt dat zelfstandig uitvoeren. Je kunt er ook hulp bij vragen.

Dat kan via de GGD. je kunt via de site op links zoeken. Daar vind je de site van de GGD’s en particulieren adviesbureau’s. Er zijn ook enkele ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, het ziekenhuis in Eindhoven weten veel van dit probleem af. Veel succes.


Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag