Vraag:
dinsdag, 4 maart 2003

hoi ik ben zusanne ben 10 jaar en ik heb een probleem ik heb eigenlijk beetje een probleem.
ik plas soms nog wel eens in mijn bed maar dat wordt wel al steeds minder, maar mij probleem is dat toen ik een paar weken terug bij een vriendin ging slapen ik in mijn bed had geplast.
ik schaamde me dood maar m'n vriendin en haar moeder maakte er niet zo'n groot probleem van.
joy (mijn vriendin) vertelde dat ze zelf ook nog wel eens een ongelukje had en dat ze bij lange autoritten of als ze in de vakantie laat ging slapen ook nog wel eens een luier omkreeg.
maar mijn probleem is nu dat ik al 3 keer bij haar ben blijven slapen en alle 3 de keren was ik nat hoe kan dit ?
mijn andere probleem is dat ik komende zaterdag weer bij haar blijf slapen maar dan moet ik van haar moeder wel een luier om ik kon eigenlijk geen nee tegen haar zeggen want ze is een goeie vriendin van me maar ik wil niet echt een luier om en schaam me er erg voor omdat ze een broer heeft die ik wel leuk vind en die weet niet van mijn ongelukjes bij haar maar als ik daar blijf slapen slaapt hij op de zelfde kamer (vanwege een verbouwing bij hum)
Dus dan zal hij erachter komen dat ik dan een luier om moet maar ik wil ook niet nat bij hun wakker worden wat moet ik doen ?

Antwoord:
vrijdag, 7 maart 2003

Jij plast niet altijd in bed maar je hebt de pech gehad dat dit bij een vriendin wel gebeurde. Het gebeurt iedereen wel eens een keer bijvoorbeeld wanneer je droomt dat je op de wc zit maar bij jou komt het duidelijker vaker voor. Het zou vervelend zijn wanneer de ouders van je vriendin je dwingen een luier om te doen. Misschien kan je moeder eens met de moeder van je vriendin praten bijvoorbeeld om je een keer extra te wekken. Je kunt ook met je huisarts overleggen of je het medicijn Minrin mag proberen. Wanneer dat werkt is dat ideaal voor logeerpartijen. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag