Vraag:
vrijdag, 7 maart 2003

Ik plas soms weken niet in bed, dan gebeurt het opeens een keertje en dan meteen 2 keer achter elkaar, ik droom nooit dat ik op de w.c. zit.
Hoe komt het dat ik een lange tijd niet in me bed plas en dan al gebeurt het een keertje dat het dan meteen 2 keer achter elkaar gebeurt??

Antwoord:
zaterdag, 8 maart 2003

Het is moeilijk zo te zeggen hoe het komt dat je tijden niet in bed plast en dan zo maar 2 keer achter elkaar. Ik kan enkele mogelijkheden suggereren:
1. je hebt overdag weinig geplast en veel gedronken met name aan het einde van de dag, waardoor er veel urine wordt aangemaakt 's nachts.
2.je hebt veel koffie of thee gedronken of koolzuurhoudende dranken voor het slapen gaan waardoor er veel urine wordt aangemaakt.
3. je slaapt anders waardoor de wekbaarheid moeilijker is bijvoorbeeld omdat je heel moe bent of extra gestressed.
Om het echt te begrijpen zou je in detail moeten weten wat je drinkt, plast, slaapt enzovoorts. Het is wel vervelend voor je want het is redelijk onberekenbaar. Je kunt wel overwegen om in kritische situatie zoals logeren of kamp voor de zekerheid Minrin te slikken. Dit moet je wel bespreken met je huisarts.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag