Vraag:
zaterdag, 15 maart 2003

Mijn vraag aan u is: ik ben 22jaar oud en plas s`nachts altijd in bed en draag altijd luiers s`nachts. Mijn probleem is dat van de tena luiers die ik gebruik laten s`nachts vaak de plakkers los. weet u een adres die rompertjes verkopen om die eroverheen te doen zodat mijn luier niet meer loslaat. is dit een goede oplossing?

groetjes

Antwoord:
zaterdag, 15 maart 2003

Als de plakkers loslaten komt dat ofwel omdat je de verkeerde maat gebruikt, ofwel omdat je zeer onrustig slaapt.
In het eerste geval zou ik bij de apotheker vragen naar een andere maat danwel een ander merk.
In het tweede geval zou ik proberen te achterhalen waardoor het komt dat je zo onrustig slaapt. Misschien ligt daar ook wel de reden waarom je in bed plast.
Rompertjes zijn er alleen in maten voor kinderen onder de anderhalf jaar, maar een goede onderbroek zou toch ook al veel moeten helpen.

Als je op je 22e nog elke nacht in bed plast, lijkt mij luiers dragen trouwens niet de juiste oplossing. Het is dan veel belangrijker om eens goed uit te laten zoeken waarom je elke nacht in je bed plast en wat daar eventueel aan gedaan kan worden. Er zijn tegenwoordig een hoop behandelingen mogelijk die je wellicht van het bedplassen af kunnen helpen. Praat daar eens over met je huisarts of laat je naar een bedplasspecialist verwijzen (uroloog met ervaring in de behandeling van bedplassers).

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag