Vraag:
donderdag, 20 maart 2003

Ik plas regelmatig in bed en heb vanalles geprobeerd, maar zonder succes. Mijn man (toen nog niet getrouwd) vond het echter helemaal niet erg. Maar op gegeven moment merkte ik dat het hem opwond dat ik in bed geplast had. Op zijn aandringen ben ik luiers gaan dragen. Daarna moest ik het 's nachts gewoon maar in mijn luier laten lopen. Dat heb ik nu zo'n 2 jaar gedaan. Ook heeft hij al vaker geprobeerd me in mijn broek te laten plassen, door te beginnen te stoeien als ik naar de wc moet.
Vinden veel mannen het zo opwindend als hun vrouw in bed plast? Is dit normaal? En dragen veel vrouwen van mijn leeftijd luiers in bed(ik ben 29)?

Marjo

Antwoord:
vrijdag, 21 maart 2003

Deze vraag kunnen wij eigenlijk niet beantwoorden. Als Kenniscentrum proberen wij kinderen en volwassenen voorlichting te geven om van het bedplassen af te komen. Uw vraag heeft met sexuele gevoelens te maken welke een heel ander kennis vereist. Het kan zijn dat het dragen van een luier opwindende gevoelens bij mensen op roept maar wanneer u last heeft van het bedplassen dan is het misschien toch beter daar wat aan te doen. Belangrijk is wat u wilt. De meeste volwassenen willen van het bedplassen af en proberen dit middels medicatie. Desmopressine ofwel Minrin is voor vele volwassenen een oplossing voor het bedplas probleem mits het in goede dosering wordt ingenomen. Het incontinentiecentrum in Meppel heeft veel ervaring met trainingen voor volwassenen die nog in bed plassen. Overlegt u ook eens met de huisarts. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag