Vraag:
vrijdag, 11 april 2003

Ten eerste wil ik graag opmerken dat ik niet wil dat mijn naam vermeld wordt, want als ik herkend word, dan zou ik dat heel vervelend voor mijn zoontje vinden!!!

Mijn vraag is: onze zoon van 8 jaar(en ook onze dochter van ruim 5 jaar) plassen allebei nog elke nacht in hun broek. Ik heb voor hun allebei Minrin gehad en dat heeft helemaal niks geholpen! Geen een enkele nacht!!! Nu was ik zelf ook een bedplasser tot aan mijn 11e jaar en onze huisarts zegt dat het best erfelijk kan zijn. Goed het zal vanzelf een keer goed komen, maar.....ik kan geen passende pampers meer krijgen voor onze zoon. Ja die dure dry nights. Als hij nou nog sporadisch in bed plastte, dan is daar nog overheen te komen, maar hij is ze elke nacht, 365 nachten per jaar nodig en dat vind ik toch veeeeeeeel te duur. Ik heb dit probleem ook al aangekaart bij de huisarts, maar incontinentieluiers(zoals zij dat noemen) worden alleen vergoed als een kind ook overdag nog in zijn broek plast.
Wat voor alternatief heb ik dan nog?

Antwoord:
zondag, 13 april 2003

Allereerst wanneer u een vraag gaat stellen op onze site vindt u de instructies over privacy. Wanneer u uw e mail adres niet vermeldt dan zal uw vraag ook anoniem beantwoord worden. Wat betreft de luiers, heeft u gelijk het is duur wanneer hij alle nachten een luier nodig heeft. Misschien is het toch de moeite waard om te gaan trainen met een plaswekker. Hij heeft er de goede leeftijd voor. Wanneer u graag begeleiding wilt zou u eens contact op kunnen nemen met de GGD bij u in de buurt. Veel GGDís hebben verpleegkundigen die bedplas begeleiding geven. Wilt u ter overbrugging een andere oplossing dan de luier dan kunt u wasbare onderleggers proberen. Die betaalt u eenmaal en daar heeft u lang plezier van. De firma die goede onderleggers heeft is Laprolan in Beuningen telefoonnummer: 024 6777800.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag