Vraag:
vrijdag, 9 mei 2003

beste,

ik ben een meisje van 15 jaar en plas nog in bed. ik heb veel medicijnen geprobeerd maar niks helpt. sinds 1 week heb ik een vriend. hij heeft pas gevraagd of ik bij hem kom logeren. Toen heb ik maar gezegd dat ik niet kon. ik wil graag eerlijk tegen hem zijn maar ik durf het niet te vertellen. ik zit er zelf nameljik mee dat ik nog in bedplas.allen mijn beste vriendin weet het, zij heeft er zelf ook last van. wat moet ik doen?

Antwoord:
maandag, 12 mei 2003

Dit is een moeilijk dilemma. Ik weet ook niet of je iedere nacht nat bent. Je schrijft dat je al eens medicijnen geprobeerd hebt, maar ik weet niet welke en met welke dosering en of je met 2 tabletjes Minrin ook nat bent. Je kunt Minrin via de huisarts krijgen en thuis eerst uitproberen in hoeverre het helpt. Wanneer dit voor jou geen oplossing is dan hangt het ervan af in hoeverre je jouw vriend vertrouwt. Wanneer hij echt een goede vriend is, dan is het prettiger om het hem te vertellen. Vertel hem dan ook wat je er al aan gedaan hebt en wat je er nog aan wilt doen en hoe je het op het moment oplost. Laat hem erover nadenken of hij het goed vindt dat je komt logeren.
Misschien kun je er over nadenken of je nog eens een training wilt doen in de vorm van een Droge Bedtraining Je vindt op de nieuwspagina een boek, met praktische instructies voor kinderen en jong volwassenen. In dit boek staan uitgebreide instructies over het wekken en de plaswekker en de droge bedtraining met of zonder medicijnen. Misschien iets voor jou. Misschien heb je begeleiding nodig. De volgende ziekenhuizen geven begeleiding: het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo en het ziekenhuis in Eindhoven. Zij weten veel van dit probleem af. Op onze site kun je ook naar links klikken voor particulieren adviesbureaus. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag