Vraag:
woensdag, 14 mei 2003

goede morgen

ik ben 22 jaar en ik heb sinds ik uitwonend ben van mijn moeder plas ik s'nachts in bed. Ik heb wel een recept van de huisarts gekregen minrin maar ook als ik die inneem wordt ik vaak wakker met een net bed. Weet u misschien hoe dit kan en ben ook onder behadeling geweest met een uroloog maar die zij dat ik moest trainen om mijn plas op te houden nou dat werkt eniet en ben in middels verhuist en ben niet meer onder behandeling meer bij hem weet u misschien wat ik het beste kan doen met dit grote probleem?

met vriendelijke groet

P. J.

Antwoord:
donderdag, 15 mei 2003

Beste P.J.,

Het is een vervelend probleem wat je hebt. Het is moeilijk te verklaren waarom je nu wel nat bent en toen je thuis woonde niet. Je kunt een paar dingen na gaan.
1. Drink je nu meer in de avonduren waardoor je in de nacht meer urine produceert.
2. Drink je meer koolzuurhoudende dranken, want daardoor wordt er meer urine geproduceerd.
3. Slaap je vaster of ben je meer moe.
4. Heb je 2 tabletjes Minrin genomen voor het slapen gaan?
5. Heb je overdag moeite om je plas op te houden?

Wanneer je uit bovenstaande opmerkingen geen aanknopingspunten kunt vinden dan zal een uroloog toch nog een keer moeten kijken. Je kunt je ook aanmelden bij het Nederlands Droogbedcentrum in Meppel. Het telefoonnummer is 0522 233850.
Zij zijn daar gespecialiseerd op jong volwassenen en bedplassen. Zij geven speciale trainingsprogrammaís. Er is ook een uroloog aan verbonden. Woon je te ver weg dan zou ik toch nog eens uroloog in de buurt zoeken. Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag