Vraag:
woensdag, 14 mei 2003

Ik ben momenteel 18 jaar en over twee weken word ik 19.
Ik zit nog steeds met het probleem bedplassen en ik word er gek van. Ik heb volgens mij bijna alles geprobeerd, dus een wekker, mijn blaas trainen, luiers enz.
Ik heb een vriend en het is voor gekomen dat ik 1 keer in bed had geplast terwijl hij naast mij lag. Ik schaamde me rot en doe dat nog steeds.
Van mijn huisarts heb ik neusspree Minrin gekregen en dat helpt echt perfect tot nu toe, maar van mijn huisarts mag ik dat niet blijven gebruiken. Ik weet niet wat ik dan moet doen. Ik hoop dat u me kunt helpen, want ik schaam me echt heel erg. Alvast bedankt. Melany

Antwoord:
donderdag, 15 mei 2003

Je hebt al veel geprobeerd en daar word je vrij moedeloos van. Gelukkig helpt bij jou wel desmopressine (Minrin). Vaak wordt desmopressine voor korte tijd gegeven, maar onderzoek heeft uitgewezen dat ook langdurig gebruik van desmopressine geen of weinig bijwerkingen geeft. De neusspray kan wel wat bij werkingen geven aan het neusslijmvlies maar Desmopressine is ook in tablet vorm te krijgen. Blijkbaar maak jij ’s nachts veel urine aan en ben je moeilijk wekbaar waardoor je ’s nachts nat bent. De desmopressine is een lichaamseigenstof die er voor zorgt dat je minder urine aanmaakt ’ s nachts. Het kan dus voor jong volwassenen of volwassenen een oplossing zijn.

Je zou ook kunnen over wegen om te gaan trainen op de wekbaarheid. Ik geef je een paar suggesties:
1. De Droogbedtraining heeft extra oefeningen die de wekbaarheid verbeteren. Informatie vind je op de site via de homepage bij “therapie/niet medicamenteus/droogbed”.
2. Op de nieuwspagina wordt een boek aanbevolen “Bedplassen, daar wil je vanaf!” daar vind je instructies in voor kinderen en jongeren. Ook de Droogbedtraining en een Turbotraining wordt uitgelegd en geïnstrueerd.
3. In Meppel is een centrum waar ze gespecialiseerd zijn op bedplassen bij jong volwassenen. Het telefoonnummer is 0522 233850.

Ik wens je veel succes.
Met vriendelijke groet,

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag