Vraag:
woensdag, 14 mei 2003

Hallo ik ben een vrouw van 28 jaar en plas nog steeds in mijn bed ik heb er best veel aan gedaan maar het gaat niet over. Ik gebruik nu al een hele tijd Minrin en ik slaap nu heel de nacht door zonder nat te worden dus eigenlijk helpt dat heel goed. Nu is mijn vraag: is het niet schadelijk als ik het langdurig gebruik? En sinds kort moet ik afvallen en dat wil niet echt lukken nou denk ik zelf dat dat komt door die Minrin omdat hij eigenlijk mijn vocht vast houd denk ik dat hij dat overdag ook heel de dag nog doe en ik dus daarom niet afval kan dat?? Alvast heel erg bedankt groetjes

Antwoord:
donderdag, 15 mei 2003

In wezen heeft desmopressine (Minrin) niet als bijwerking dat je gewichtstoename krijgt tenzij de dosering niet goed is.
Het effect van desmopressine is het verminderen van de urineproductie. Als de dosering van desmopressine te hoog is in verhouding tot de vochtinname, dan is er inderdaad de mogelijkheid dat het gewicht van iemand toeneemt. Simpel gezegd: er komt meer vocht in dat er uit kan. Helemaal zonder risico is dit niet omdat de verhouding tussen vocht en overige bestanddelen van uw bloed verstoort kan raken.
De plek waar u met deze vraag terecht kunt is in de allereerste plaats toch echt uw eigen behandelend specialist. Die moet uitzoeken of uw dosering nog de juiste is danwel of er andere oorzaken te vinden zijn voor de voor het niet lukken van het afvallen.Ik wens u wel veel succes.

Met vriendelijke groet,

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag