Vraag:
donderdag, 15 mei 2003

Ik ben inmiddels 40 jaar en heb altijd een probleem gehad om 's nachts droog te blijven. Maar dan had ik eens een "ongelukje" en was ik weer weken (soms maanden) droog. De laatste weken gaat het echter steeds mis en ben ik drie soms vier nachten nat! In overleg met de huisarts hebben we besloten om toch maar ioncontinentie materiaal te gaan gebruiken. Maar de luiers die ik via de apotheek kreeg werkte niet echte en lekte vooral via de zijkant. Wat zijn goede luiers voor bedplassers? Wat kan ik het betse gebruiken?
Hartelijk dank voor jullie aandacht.

Chris

Antwoord:
donderdag, 22 mei 2003

Het verschilt wel per bedplasser welke luier er het meest geschikt is. Het is belangrijk de luier niet te strak aan te trekken, want dan is hij minder in staat de urine op te nemen.De meest gebruikte merken zijn: Depend, Tena en Attends. Zij hebben maten: extra small tot extra large en extra inleggers. Het is handig om een proef pakket op te vragen, zo kun je beoordelen of de maat goed is en of de luier bevalt. Er zijn apotheken die speciale voorlichting geven. U kunt ook kijken op de site www.incontinentie.net
Mijn vraag is of een goede dosering (2 tabletjes) desmopressine (Minrin) geen uitkomst biedt en er voor zorgt dat U minder urine aanmaakt. Dit kunt u bespreken met de huisarts.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag