Vraag:
vrijdag, 16 mei 2003

ik ben 14 jaar en ik plas nogsteeds in bed. we hebben al heel veel dingen geprobeerd maar het wil nog steeds niet lukken.
elk jaar ga ik op kamp met mijn klas en dan voel ik me altijd onprettig. ik heb dan wel van die broekjes maar ben altijd bang dat het toch nog mis gaat. want ik slaap altijd heel diep en wordt snachts nooit wakken.

hoe komt het eienlijk dat ik nog in bed plas????

Antwoord:
donderdag, 22 mei 2003

Je geeft het zelf al een beetje aan. De reden dat je in bed plast is waarschijnlijk dat je te vast slaapt, waardoor je de signalen om je blaas aan te sturen niet voelt, met als gevolg dat je nat bent. Het kan ook zijn dat je daarnaast een kleine blaas hebt of dat je veel urine aanmaakt ís nachts waardoor het nog moeilijker wordt. Je kunt er wel vanaf komen maar dan moet je hard oefenen. Het is niet verstandig om dit vlak voor een kamp te doen want dan is de druk te hoog.
Wanneer je overweegt om te trainen, is het van belang dat je traint om de wekbaarheid te verhogen. Ik geef je een paar suggesties:
1. De Droogbedtraining heeft extra oefeningen die de wekbaarheid verbeteren. Informatie vind je op de site via de homepage bij ďtherapie/niet medicamenteus/droogbedĒ.
2. Op de nieuwspagina wordt een boek aanbevolen ďBedplassen, daar wil je vanaf!Ē daar vind je instructies in voor kinderen en jongeren. Ook de Droogbedtraining en een Turbotraining wordt uitgelegd en geÔnstrueerd.
3. In Meppel is een centrum waar ze gespecialiseerd zijn op bedplassen bij jong volwassenen. Het telefoonnummer is 0522 233850.

Veel succes.
Met vriendelijke groet,

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag