Vraag:
maandag, 19 mei 2003

beste lezer(es)
ik ben moncque s.
ik ben 17 jaar en ik plas nog in me bed
mijn vraag is hoelang kan je minrin. nog gebruiken.
ik wil graag een test doen wat en hoe het komt dat ik in me bed plas groetjes monicque

Antwoord:
vrijdag, 23 mei 2003

Wanneer je er achter wilt komen waarom je nog in bed plast en hoe je eraf moet komen, zou je eigenlijk naar iemand toe moeten die gespecialiseerd is. Het hangt ervan af waar je woont. Ik geef je een paar suggesties.
Het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo en het ziekenhuis in Eindhoven. Zij weten veel van dit probleem af. Het Nederlands Droogbedcentrum in Meppel , waar het incontinentiecentrum is gestationeerd is gespecialiseerd in bedplassen bij jong volwassenen. Zij trainen in groepsverband waardoor jongeren ook veel steun aan elkaar hebben. Het telefoonnummer is 0522 233850.
Verder zijn er een paar particulieren adviesbureaus waarvan je de adressen via het de pagina ďlinks ď op onze site vindt.
Wat betreft jouw vraag in hoeverre het kwaad kan om Minrin lange tijd te gebruiken kan ik je gerust stellen. Uit onderzoek is gebleken dat Minrin ook bij langdurig gebruik weinig of geen bijwerkingen geeft. Het is een lichaamseigenstof die sommige mensen zelf tekort aanmaken en die wordt met deze medicatie aangevuld. Sommige willen niet hun hele leven medicijnen slikken en willen graag wakker leren worden om te gaan plassen ís nachts. Ik wens jou daar veel succes mee.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag