Vraag:
dinsdag, 20 mei 2003

Mijn zoon van 7 houdt het nog niet droog 's nachts. Ook niet als ik hem voordat ik ga slapen er nog even uithaal om te laten plassen. Hij is op dat moment meestal nog droog. Ik denk dat hij later in de nacht moet plassen en het niet merkt. Hij begint er nu zelf last van te hebben en wil graag droog blijven. De Maatzorg verhuurt geen plaswekkers meer. Hebben jullie informatie over hoe ik dit probleem voor m'n zoon kan oplossen?

Antwoord:
vrijdag, 23 mei 2003

Uw zoon heeft een goede leeftijd om met de plaswekker te oefenen. Op onze site vindt u alle informatie daarover. U kunt het beste eerst aan uw verzekering vragen of en welke plaswekker vergoed wordt. Wanneer het niet vergoed wordt of u heeft vrije keuze dan kunt u de plaswekker rechtstreeks via de verschillende firma’s bestellen. Ook deze informatie staat op de site. Via de homepage gaat u naar “therapie”, daarna naar “niet medicamenteus” en daarna klikt u op “plaswekker” voor algemene informatie en op “plaswekkers” voor de verschillende soorten plaswekker.
U kunt ook kiezen voor een wektraining met wachtwoord, ook deze informatie vindt u op de site.
Op de nieuwspagina wordt een boek aanbevolen “Bedplassen, daar wil je vanaf!” daarin worden instructies voor het wekken besproken, ook de plaswekker training wordt stapsgewijs geïnstrueerd. Misschien iets voor u. Uw zoon kan het zelf meelezen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag