Vraag:
dinsdag, 20 mei 2003

- Worden er ook bijscholingen georganiseerd door het kennis centrum Bedplassen? Ik ben JGZ verpleegkundige bij de MOA (medische opvang asielzoekers) in AZC Leiden en heb 3 jaar geleden de sociaal verpleegkundige opleiding aan de Leidse Hogeschool gedaan.
- Tevens zijn er, nu wij van OC (opvang centrum = 1e opvang in Nederland gedurende 3 - 6 maanden) in AZC (asielzoekerscentrum = lange termijn opvang van 6 maanden - 5 jaar) veel kinderen met bedplas problemen. Vaak hebben deze kinderen al vele gesprekken over bedplassen gehad, kalenders ingevuld, minrin geprobeerd, plaswekker geprobeerd. Hoe kunnen wij hier als JGZ team mee omgaan?

Antwoord:
vrijdag, 23 mei 2003

Er worden bijscholingscursussen geven vanuit het Kenniscentrum bedplassen. De volgende cursus is in maart 2004. U kunt het beste ons secretariaat bellen, het nummer vindt u op de frontpage van de site en u op geven voor de volgende cursus. Het is moeilijk om een algemeen advies te geven voor de doelgroep die u heeft. Veel hangt af van de leeftijd, de omstandigheden en de trainingsmogelijkheden. Ik kan u wel het boek adviseren welke op de nieuwspagina staat. Het is een instructieboek voor kinderen over verschillende behandelmethode met uitgebreide instructie wat ook goed te gebruiken is voor hulpverleners.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag