Vraag:
vrijdag, 23 mei 2003

Geachte,

Ik weet dat ik met deze vraag eigenlijk niet volledig aan het goede adres ben omdat het over broekplassen gaat, maar ik richt mij toch tot U omdat ik nergens anders de nodige informatie kan vinden.
In het kader van een vervolgopleiding ben ik bezig aan het schrijven van een scriptie met als onderwerp enuresis als secundair probleem bij kinderen opgenomen op een K-dienst (kinder- en jeugdpsychiatrie in BelgiŽ)
Ik behandel in deze scriptie zowel het bedplassen als het broekplassen. Rond het bedplassen kan ik voldoende informatie vinden, dit is echter niet het geval voor kinderen met een broekplasprobleem.
Mijn vraag is nu of U mij een cijfer kan gegeven over de prevalentie (voorkomen) van broekplassen bij kinderen. Misschien weet U wel een interessante link die mij verder zou kunnen helpen.
Alvast bedankt voor het behandelen van mijn vraag en ik wens U en uw organisatie veel succes bij het behandelen van kinderen en jongeren met een bedplasprobleem. Door het maken van deze scriptie weet ik nu dat dit probleem heel erg onderschat wordt.
Misschien een tip voor in de toekomst is het beschikbaar maken van eindwerken, scripties of andere werkstukken op de site zoals op de site rond hechtingsstoornissen.

Hoogachtend
Luc

Antwoord:
vrijdag, 23 mei 2003

Een goed idee, wij zullen het meenemen. Het is overigens voor je scriptie wel zinvoller wanneer je zelf op zoek gaat naar informatie. Op die manier leer je hoe je informatie over een bepaald onderwerp kunt vinden. Je hebt gelijk wanneer je zegt dat er over broekplassen weinig te vinden is. Onze site is een site van het Kenniscentrum Bedplassen. Broekplassen komt bij bedplassers ook voor, maar is wel een heel ander probleem, vandaar dat wij dat ook geen uitgebreide informatie over hebben. Op onze site staan 2 anamnese lijsten waarmee je onderscheid kan maken om er achter te komen of het puur om bedplassen gaat of dat er sprake is van een een andere vorm van nat zijn. Tenslotte kan ik je verwijzen naar de link op onze site over het plascentrum in Antwerpen, daar staat veel informatie die je mogelijk kan gebruiken. De links vind je door op KCB te klikken. Veel succes met je scriptie.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag