Vraag:
zaterdag, 24 mei 2003

ik ben 18 en word dit jaar 19. Ik bedplas al heel lang. Ben naar het ziekenhuis geweest maar er is niks medisch mis. Maar ik slaap heel vast. En mijn tante had het en mijn zus ook. Ik heb de wekker en zo allemaal geprobeerd maar niks lukte. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met minirin in te pakken. Dit helpt maar het is geen oplossing want ik kan het niet voor de rest van mijn leven blijven inpakken. Graag zou ik weten of er nog andere mogelijkheden zijn die ik kan proberen. Dank u

Antwoord:
zondag, 25 mei 2003

Bij jou werkt Desmopressine (Minrin) goed. Gelukkig heeft dit medicijn nagenoeg geen bijwerkingen en kun je het vrij lang gebruiken. Soms is het voor volwassenen de beste oplossing. Er zijn ook jongeren die het een onprettig idee vinden om van deze medicijnen afhankelijk te zijn. Dan zul je moeten trainen om beter wakker te worden. Dit kan alleen via de training die extra appel doet op de wekbaarheid zoals de Droogbedtraing. Deze staat op de site onder het hoofdstuk “therapie” en daarna klikken op “ niet medicamenteus”. Het kan ook zijn dat je professionele begeleiding wilt. Voor jongeren is dat het incontinentiecentrum in Meppel. Het Nederlands Droogbedcentrum in Meppel , waar het incontinentiecentrum is gestationeerd, is gespecialiseerd in bedplassen bij jong volwassenen. Zij trainen in groepsverband waardoor jongeren ook veel steun aan elkaar hebben. Het telefoonnummer is 0522 233850.
Verder zijn er een paar particulieren adviesbureaus waarvan je de adressen via het de pagina “links “ op onze site vindt.
Op de nieuwspagina op de site (recht boven in de hoek) vind je de aankondiging van het boek ‘ bedplassen, daar wil je vanaf” misschien is dat ook iets voor jou.
Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag