Vraag:
dinsdag, 3 juni 2003

Hallo,

Mijn dochter wordt volgende maand 10 jaar en plast 's nachts nog steeds in bed. Inmiddels heb ik alles al geprobeerd, de kalender, beloning, plaswekker, minder drinken, maar helaas.
Nu heeft ze pas tijdens het jeugdjournaal de opening gezien van het droogbed centrum.
Wat is het criteria om op de wachtlijst te mogen?
Zij zou heel graag hier naar toe willen om van haar probleem af te komen. Ze schaamt zich erg en daarom gaat ze ook nooit logeren.
In afwachting van uw antwoord,

Met vriendelijke groet,

Jolanda Siemers

Antwoord:
woensdag, 4 juni 2003

Het incontinentiecentrum in Meppel waarvan u een klein stukje zag bij het Jeugdjournaal een onderdeel van het Nederlands Droogbedcentrum Meppel welke 15 mei geopend is. (zie nieuwspagina). In Meppel worden 11 keer per jaar trainingen gegeven in groepjes van 6 jongeren, in een daarvoor speciaal ingericht gebouw. Zij trainen in groepsverband waardoor jongeren ook veel steun aan elkaar hebben. Het leeftijdskriteria is 12 jaar en zij moeten andere methoden geprobeerd hebben. Er is een wachttijd. Het wordt tot nu toe vergoed door de verzekering. Er vindt natuurlijk wel van te voren een intake plaats om te beoordelen of het kind een geschikte kandidaat is. Tel. nummer 0522 233850. Uw dochter is nog te jong. U kunt zelf ook een Droogbedtraining of Turbotraining proberen. Op de nieuwspagina op de site (recht boven in de hoek) vindt u de aankondiging van het boek Ď bedplassen, daar wil je vanafĒ door Z. Mulder en M. Vijverberg. Daar staan de trainingenuitvoerig in bedschreven en kan ook door de kinderen zelf gelezen worden. Misschien is dat ook iets voor u.Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag