Vraag:
woensdag, 4 juni 2003

Ik heb een zoon van bijna 13 en zit op het voortgezet onderwijs. Hij heeft nu sinds kort de minrin die bij 1 puf per neusgat niet hielp nu bij 2 pufs wel. Hij mag deze 1 jaar gebruiken en dan weer kijken wat het doet gaat het weer mis mag hij opnieuw weer 1 jaar gebruiken.
De plaswekker al meerdere malen gebruikt en weer mislukte het. Minrin is een oplossing maar voor hoelang?
En als het telkens mis gaat heb je dan iets anders waar wij ons in kunnen vinden? Het word een steeds groter probleem.
En ook zeker kamp en uit logeren. Ik hoop dat je ons kunt helpen.

Antwoord:
zaterdag, 7 juni 2003

Desmopressine (Minrin) kan indien nodig zelfs levenslang gebruikt worden. Dat is b.v. nodig bij een bepaalde nierafwijking. Bij bedplassen geven wij meestal aan dat bij langdurig gebruik er elke drie maanden een stopweek ingelast kan worden om te kijken of het kind al droog is geworden. …ťn jaar en daarna weer een jaar zonder tussentijds kijken of het kind al droog is geworden vind ik een veel te lange periode. Voor tieners die hardnekkig last hebben van bedplassen is er sinds kort een groepstraining en individuele training in het incontinentiecentrum in Meppel, te bereiken via tel.nr. 0522-233850.
Desmopressine (dat er trouwens ook in tabletvorm is) kan juist voor kamp en logeerpartijen een prima oplossing voor uw zoon zijn in de periode dat hij nog niet vanuit zichzelf droog is.

Vriendelijke groet en veel succes,


Frank van Leerdam
jeugdarts.

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag