Vraag:
donderdag, 5 juni 2003

Ik las in de informatie onder het kopje theorie dat een mogelijke somatische afwijking van enuresis ook diabetes insipidus kan zijn. Wij hebben een zoon die aan deze "afwijking"lijdt. Het is een zeer zeldzaam iets en ik was verheugd te lezen dat dit bij jullie bekend is. Veel artsen zijn nl van deze "afwijking" niet voldoende op de hoogte. Indien iemand mijn mail leest en bekend is met deze "afwijking"of zelf een kind heeft die dit heeft, zou ik dat heel graag horen.
groetjes, Miranda

Antwoord:
zaterdag, 7 juni 2003

Geachte mevrouw,

Onze site is een informatie site en er is geen chat mogelijkheid. Ik kan u dus helaas niet in contact brengen met andere ouders.
Wel zal ik uw vraag op de site laten staan en aangezien u de vraag niet anoniem hebt gesteld, kunnen andere mensen die deze vraag lezen en een kind hebben met diabetes insipidus of het zelf hebben, contact met u opnemen.
U zult ongetwijfeld gelijk hebben dat veel artsen niet "voldoende" op de hoogte zijn van deze afwijking want dat is het geval bij alle zeldzame afwijkingen, daar zijn er gewoon teveel van. Aan de andere kant zou wel elke arts moeten weten wat diabetes insipidus is en wat het ongeveer inhoudt. Dat wordt tenslotte al tijdens de basisopleiding tot arts verteld.

Met vriendelijke groet,


Frank van Leerdam
jeugdarts, bestuurslid KCB.


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag