Vraag:
zondag, 22 juni 2003

ik ben een meisje van 13 jaar. Ik moet van mijn moeder een luier om omdat ik bedplas.Maar nu heb ik laatst ook overdag geplast in mijn broek. Nu heb ik overdag ook een luier om.maar nu heb ik gisteren in mijn luier gepoept. En kreeg ik billenkoek.Ik heb nu elke dag en nacht een luier om. Nu is mijn vraag is het goed wat mijn moeder doet en hoe kom ik er van af.

Antwoord:
zondag, 22 juni 2003

Nee, dat is niet goed wat je moeder doet, want daarmee gaat jouw probleem echt niet weg en krijg je er alleen maar een probleem bij.
Uit je verhaal kan ik niet goed duidelijk krijgen wat bij jouw de oorzaak is. Dat kan van alles zijn, van lichamelijke oorzaken tot psychische oorzaken of "gewoon" bedplassen met toevallig een keer "gewoon" broekplassen en verstopping waardoor je de ontlasting pas op het laatste moment voelt. Wel weet ik dat hoe sneller je er nu bij bent, hoe groter de kans is dat dit niet blijft bestaan. Ik adviseer je dan ook (zo mogelijk samen met je moeder) om naar je huisarts te gaan en eens uit te laten zoeken wat er met jou aan de hand is en dit probleem serieus te nemen.

Succes met droog worden.

Met vriendelijke groet,

Frank van Leerdam
jeugdarts, bestuurslid KennisCentrum Bedplassen.


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag