Vraag:
maandag, 30 juni 2003

Hallo,
ik heb een (misschien) rare vraag voor jullie.
Het zit zo. mijn zoon van 14 plast nog dagelijks in bed. Hiervoor laat ik hem 's nachts luierbroeken van huggies dragen. Maar nu is het de laatste tijd zo dat hij in het weekend, als hij voor de tv zit of achter de pc dat hij overdag zelfs terug in zijn broek begint te plassen. als ik hem aanman voor de naar de wc te gaan doet hij dit maar het haalt niet veel uit, een uur daarna is zijn broek meestal kletsnat. Dus laat ik hem in het weekend ook terug luierbroeken dragen, maar is dit een verstandige oplossing?? Af en toe zit er ook wel ontlasting in zijn broek. Hij is zich daarvan bewust want hij komt daarna steevast zeggen dat er iets "ruikt" in de kamer waar hij zich bevind. hopelijk snel een antwoord.

Dank bij voorbaat

Antwoord:
dinsdag, 1 juli 2003

Geachte ouder,

nee, dit is niet normaal en nee, dit een luier aandoen is hierbij gťťn goede oplossing. Op zijn leeftijd is een luier dragen echt geen oplossing, dan zijn er nog wel betere methoden om hem (weer) droog te krijgen.
Veel verstandiger is het met dit probleem redelijk snel naar de huisarts te gaan en uit te laten zoeken wat de oorzaak van het weer onzindelijk worden.
Als ik het zo lees, dan denk ik dat naast uitzoeken of er lichamelijk niets aan de hand is, een verwijzing naar de psychiatrie op zijn plaats is.

Succes met het oplossen van dit probleem.

F.J.M. van Leerdam
jeugdarts, bestuurslid KCB


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag