Vraag:
woensdag, 9 juli 2003

Mijn zoontje Cas van ruim 7 jaar is s'nachts nog nooit droog gebleven. Hij heeft niet een beetje plas in zijn bed maar een hele grote hoeveelheid. We hebben hem s'avonds als wij naar bed gaan wel eens laten plassen maar dan heeft hij s'morgens toch nog zijn bed nat. Hij wordt ook niet wakker als hij in bed heeft geplast. Wat kunnen we hier aan doen ? Met vriendelijke groeten.

Antwoord:
donderdag, 10 juli 2003

Uw zoon heeft een goede leeftijd om met de plaswekker te oefenen. Op onze site vindt u alle informatie daarover. U kunt het beste eerst aan uw verzekering vragen of en welke plaswekker vergoed wordt. Wanneer het niet vergoed wordt of u heeft vrije keuze dan kunt u de plaswekker rechtstreeks via de verschillende firma’s bestellen. Ook deze informatie staat op de site. Via de homepage gaat u naar “therapie”, daarna naar “niet medicamenteus” en daarna klikt u op “plaswekker” voor algemene informatie en op “plaswekkers” voor de verschillende soorten plaswekker.
U kunt ook kiezen voor een wektraining met wachtwoord, ook deze informatie vindt u op de site.
Het kan zijn dat uw zoontje extra veel urine aanmaakt ’s nachts, hetgeen voor de blaas te veel is om de nacht te overbruggen. Medicijnen die de urineproductie ‘ s nachts verminderen kan dan een oplossing zijn. Ook hierover alle informatie op de site.
Op de nieuwspagina wordt een boek aanbevolen “Bedplassen, daar wil je vanaf!” daarin worden instructies voor het wekken besproken, ook de plaswekker training wordt stapsgewijs geïnstrueerd. Misschien iets voor u. Uw zoon kan het zelf meelezen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag