Vraag:
vrijdag, 11 juli 2003

Onze zoon was 2 half jaar en dag en nacht zindelijk,toen hij 4 was is hij besneden en vanaf die tijd (hij is nu 7)is hij snachts niet meer zindelijk.

Antwoord:
vrijdag, 18 juli 2003

De besnijdenis heeft een grote indruk gemaakt op uw zoontje. Hij was toen wel zindelijk maar waarschijnlijk is hij de vaardigheid om ‘ s nachts droog te slapen verloren en moet hij het nu opnieuw leren.
Uw zoontje heeft een goede leeftijd om met de plaswekker te oefenen. Op onze site vindt u alle informatie daarover. U kunt het beste eerst aan uw verzekering vragen of en welke plaswekker vergoed wordt. Wanneer het niet vergoed wordt of u heeft vrije keuze dan kunt u de plaswekker rechtstreeks via de verschillende firma’s bestellen. Ook deze informatie staat op de site. Via de homepage gaat u naar “therapie”, daarna naar “niet medicamenteus” en daarna klikt u op “plaswekker” voor algemene informatie en op “plaswekkers” voor de verschillende soorten plaswekkers.
U kunt ook kiezen voor een wektraining met wachtwoord, ook deze informatie vindt u op de site.
Op de nieuwspagina wordt een boek aanbevolen “Bedplassen, daar wil je vanaf!” daarin worden instructies voor het wekken besproken, ook de plaswekker training wordt stapsgewijs geïnstrueerd. Misschien iets voor u. Uw zoon kan het zelf meelezen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag