Vraag:
maandag, 14 juli 2003

hallo ik heb een vraag ik en mijn moeder hebben een site gemaakt over bedplassen namelijk http://groups.msn.com/bedplassen/ en wij willen daar zoveel mogelijk info op zetten als mogelijk is maar nu was ik op het internet aan het zoeken naar wat te doen als je op vakantie gaat en nu wilde ik weten of u mij daar wat over kunt vertellen dus de vraag is wat moet je doen als je bedplast en toch met vakantie wil
ik hoop dat u deze vraag zo snel mogelijk kunt beandwoorden want dan kan ik hem op men site zetten dankje wel
doei
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Antwoord:
vrijdag, 18 juli 2003

Wat een leuk initiatief van jou en je moeder. Je vraag was, wat je het beste kunt doen, wanneer je op vakantie gaat en je plast nog in bed. Veel hangt af waar je op vakantie gaat en wat je gewend bent te gebruiken.
Enkele ideeŽn:
∑ Goede luier aan waardoor het bed niet nat wordt. Er zijn grote luiers in verschillende maten en merken. De meest gebruikte merken zijn: Depend, Tena en Attends. Zij hebben maten: extra small tot extra large. Het is handig om een proef pakket op te vragen, zo kun je beoordelen of de maat goed is en of de luier bevalt.
∑ Extra onderlegger gebruiken zodat het bed niet nat wordt. De firma Laprolan in Beuningen telnr: 024 6777800 heeft goede kwaliteit. Ook de firma Comfor Med heeft wasbare onderleggers.telnr: 0164 687227.
∑ Sommige kinderen zijn wel droog wanneer ze medicijnen gebruiken. Het meest gebruikte medicijn voor bedplassen is desmopressine (Minrin). Informatie hierover vind je op de site.
∑ Een keer extra wakker maken is voor sommige kinderen voldoende om droog te zijn.
∑ Ďs Avonds niet teveel drinken

Tenslotte kun je ook op onze nieuwspagina kijken. Daar staan tips in voor het schoolkamp, misschien zie je daar nog iets wat je kunt gebruiken voor de site.
Veel succes met de site.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag