Vraag:
zaterdag, 2 augustus 2003

hallo,
Ik ben een meisje van 16 en heb net in de yes een verhaal gelezen over een meisje van 17 die ook nog in bed plaste!!
Ik dacht ook altijd dat ik de enigste was op de wereld maar nu ik dit lees kom ik erachter dat dit helemaal niet waa is. Ik heb al medicijnen van de dokter maar die werken niet altijd we hebben al veel dingen geprobeert medicijnen, plaswekker, van alles, maar ik ben er nog steeds niet vanaf...ik slaap ook niet vaak bij vriendinnen alleen bij em allerbeste vriendin zeiweet het ook als enigste en ik ben ook bang dat als ik een vriend heb dat als ik het hem vertel dat hij het uitmaakt. maar mijn dokter zei dat je er voor je 20ste vanaf komt maar ik lees hier dat iemand op z'n 24ste nog steeds in bed plast, daar schrk ik van. kun je er ooit nog wel vanaf komen!? zo ja hoer? heb je tips of iets? ik ge binnenkort weer naar de dokter om weer medicijnen te vragen dus ik vraag het dan ook aan hem!?!?!
Alvast bedankt!!
Groetjes Elleke!

Antwoord:
maandag, 4 augustus 2003

Het is moeilijk te zeggen wanneer je van het bedplassen af bent. Helaas plast nog 2 % van de volwassenen in bed. De vraag is natuurlijk waardoor alle trainingspogingen niet gelukt zijn.
Slaap je te vast en word je moeilijk wakker?
Is je blaas te klein?
Maak je teveel urine aan? Of is het een combinatie van deze 3 factoren. Wanneer je moeilijk wakker wordt zal je de training daarop moeten richten. De DroogBedtraining, die op de site staat beschreven onder het hoofdstuk "therapie", daarna klikken op "niet medicanmenteus" en daarna klikken op "droogbed", heeft extra oefeningen om beter wakker te leren worden. Op de Nieuws pagina wordt een boek aanbevolen met trainingen voor bedplassen. Het heet: "Bedplassen daar wil je vanaf!" misschien is dat iets voor jou. Er staat een training in voor kinderen die al van alles geprobeerd hebben. Je kunt ook contact opnemen met het incontinentiecentrum in Meppel. Zij hebben bedplastrainingen voor jong volwassenen. Het telefoonnummer is 0522 233850
Misschien is het medicijn Minrin voor jou een oplossing, vraag dan wel aan de arts of je de goede dosering krijgt. Jij zou 2 tabletjes per avond mogen. Wanneer je er graag vanaf wil zijn er dus best wel mogelijkheden. Hou vol en schaam je er niet voor.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag