Vraag:
woensdag, 6 augustus 2003

Geachte meneer/ mevrouw,
Ik heb een klein vraagje, Mijn kleine zusje van 10 plast nog steeds in haar bed, maar ze wil erg graag op zomerkamp. Op de sites van bijvoorbeeld Vinea, kon ik niets vinden over een speciaal "bedplaskamp"en ook op het internet in het algemeen kon ik niets vinden. Mijn zusje wil niet naar een gewoon zomerkamp omdat ze zich dan schaamt. Zijn er kampen waar ze wordt geholpen en waar iedereen dit probleem heeft. Ik hoop dat u mij kunt helpen want het lijkt me een hele leuke verassing voor haar verjaardag.
Met vriendelijke groet, Annemie

Antwoord:
donderdag, 7 augustus 2003

Helaas moet ik je teleurstellen. Ik denk dat jij echt een vakantiekamp bedoelt voor bedplassers en die zijn er niet. Het bedplaskamp, waar je over gehoord hebt, is een training die gegeven wordt aan bedplassers boven de 12 jaar in een depandance van het ziekenhuis in Meppel. Daar is een wachtlijst en de training is niet altijd in een vakantie te plannen. Jammer want het was wel heel lief van je dat je haar dit als verjaardagskadootje wilde geven.
Misschien kun je met de ideeen op de site haar wel van het bedplassen af helpen. Op de nieuws pagina wordt een boek voor bedplassers geadviseerd "bedplassen daar wil je vanaf!" Het is een boek dat voor kinderen geschreven is met allerlei trainingsadviezen. Misschien is dat wat voor haar. Veel succes.

met vriendelijke groet
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag