Vraag:
woensdag, 13 augustus 2003

hallo

Ik ben 13 en ik heb vaak buikpijn en dan heb ik blaasonsteking en ik plas heel vaak in bed.Ik heb al een plaswekker gehad .Maar nu heb ik een matrashoes om m'n bed heen .Maar ik heb drie zussen en ťťn broer maar die plagen mij voor pissenbed. Wat moet ik doen?

Antwoord:
donderdag, 14 augustus 2003

Wanneer je blaasontstekingen hebt, kan het moeilijk zijn om droog te blijven 's nachts. Je blaas is door de ontsteking geprikkeld. Ook overdag heb je al vaak meer moeite om de plas op te houden. 's Nachts word je van deze prikkel niet wakker en plas je in bed. Kinderen die veel blaasontstekingen hebben gehad, hebben soms een kleine blaas waardoor het ook moeilijker is om droog te slapen. Toch kun je proberen om er vanaf te komen in de periode dat je geen blaasontsteking hebt. Gezien je leeftijd en de vele problemen die je al met je blaas hebt, is het misschien verstandig om er hulp van een professioneel iemand bij te zoeken. Dit is afhankelijk van waar je woont. Je kunt eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij jou in de buurt. Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in: Meppel (speciaal voor kinderen boven de 12 jaar), Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijk ook nog even op de site bij links.
Op de nieuwspagina op de site (recht boven in de hoek) vind je de aankondiging van het boek Ď bedplassen, daar wil je vanaf!' misschien is dat iets voor jou.
Aan je zussen en je broer kun je misschien deze site laten zien en de filmpjes die erop staan. Dan begrijpen ze misschien dat plagen heel oneerlijk is. Probeer iemand te vinden bijvoorbeeld je vader of moeder om je erbij te helpen.


Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag