Vraag:
maandag, 18 augustus 2003

Mijn dochter (7 1/2) is overdag niet zindelijk maar 's nachts wel. Ik neem haar om 11 uur 's avonds op. Maar overdag is het een groot probleem, zowel voor haar als voor ons omdat we niet meer weten hoe we haar op de wc krijgen. We hebben al diverse systemen geprobeerd (belonen, wekker, kalender). Heeft u een idee?

Antwoord:
dinsdag, 19 augustus 2003

Onze internetsite is een site van het Kenniscentrum bedplassen en bij uw dochtertje is er sprake van broekplassen, hetgeen een heel ander probleem is. Ik begrijp wel dat u de vraag bij ons voorlegt, omdat er weinig andere informatie is op dit gebied. Het broekplassen van uw dochter kan meerdere oorzaken hebben, die wij zo niet kunnen beantwoorden. Het is het beste om hiervoor naar een gespecialiseerd centrum te gaan. Waar dat is, is afhankelijk van waar u woont. Ik noem er een paar:
De meeste academische ziekenhuizen hebben deskundigen op dat gebied, zoals Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht. Maar ook het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Eindhoven en het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein, weten veel van dit probleem af. Overlegt u het even met uw huisarts. Zij is nu bijna 8 jaar en dan is het reŽel om gespecialiseerde hulp te zoeken. Ik hoop dat het lukt.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag