Vraag:
dinsdag, 19 augustus 2003

beste kcb,

ik ben 14 jaar en ik plas soms in bed maar sinds ik mindere rapporten heb gehaald en het niet zeker was of ik over was plaste ik soms zelfs overdag dus eigenlijk was het oppeens heel veel erger geworden ik weet niet hoe dit komt maar 2 jaar terug toen er ook iets was gebeurd deed zich het zelfe fenomeen voor allee hield het toen weer op na een maand maar nu duurt het al 3 maanden

Antwoord:
woensdag, 20 augustus 2003

Ik weet niet of jij een jongen of een meisje bent. Er zijn kinderen die door stress meer urine gaan produceren en dan veel vaker naar de wc moeten overdag met het risico van nat zijn. Je bent al 14 jaar en het moet heel vervelend zijn dat je nog nat bent overdag. Wanneer je een meisje bent zou ik voor de zekerheid bij de huisarts de urine laten controleren op infecties. Bij jongens komt dit minder vaak voor. Je kunt het beste via de huisarts gespecialiseerde hulp zoeken. Het kan met vele factoren te maken hebben en dat is zo via de site niet op te lossen. Bovendien gaat de site over bedplassen en kunnen wij niet alle vragen beantwoorden die over overdag nat zijn gaan.
Waar de gespecialiseerde hulp is hangt erg af van waar je woont.Ik noem een paar ziekenhuizen:
De meeste academische ziekenhuizen hebben deskundigen op dat gebied, zoals Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht. Maar ook het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer en het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein en Eindhoven weten veel van dit probleem af. Overleg het even de huisarts. Ik hoop dat het lukt.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag