Vraag:
donderdag, 21 augustus 2003

Hallo ik ben een jongen van 16 jaar ik wil graaag drynites gebruiken omdat ik in bed pals maar ik weeg 53 en ben 16 zou ik ze denk je kunnnen dragen
vast bedankt

Antwoord:
vrijdag, 22 augustus 2003

Drynites zal waarschijnlijk te klein zijn voor jou. Het hangt ook een beetje van je bouw af. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Ik weet wel zeker dat er luiers zijn die voor jouw leeftijd geschikt zijn.
De meest gebruikte merken zijn: Depend, Tena en Attends. Zij hebben maten: extra small tot extra large en ook als broekje. Het is handig om een proef pakket op te vragen, zo kun je beoordelen of de maat goed is en of de luier bevalt. Je kunt ze kopen bij de apotheek.
Je kunt ook een wasbare onderlegger gebruiken. De firma Laprolan in Beuningen telnr: 024 6777800 heeft goede kwaliteit. Ook de firma Comfor Med heeft wasbare onderleggers.telnr: 0164 687227.

Het echter voor een jongen van 16 jaar wel belangrijk om van het bedplassen af te komen. Misschien heb je al van alles geprobeerd. Heb je wel eens Minrin gehad via de huisarts? Dit is een medicijn die de urine productie ’s nachts verminderd. Er zijn jongeren die er veel baat bij hebben. Het is wel belangrijk dat je 2 tabletjes per avond neemt anders heb je de kans dat het niet helpt.
Tenslotte in Meppel zit het incontinentiecentrum waar ze gespecialiseerd zijn in het behandelen van bedplassen bij jong volwassenen. Het telefoonnummer is 0522 233850. Het boek “Bedplassen daar wil je vanaf!” is misschien een goed idee om eens te lezen. Informatie over dit boek vind je op de pagina “meer lezen”. Het boek bevat uitleg en instructies van verschillende trainingsprogramma’s. Heel veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag