Vraag:
vrijdag, 22 augustus 2003

hallo
mijn zoon is 10 jaar en plast bijna iedere nacht nog in bed,de plaswekker hielp niet [hij werd niet wakker], nu heeft hij al 3 maanden een neusspray en nog plast hij bijna iedere nacht in bed. we zijn bij een kinderarts geweest en aan de urine was geen afwijking te zien.
Die arts vertelde ons over een therapie die hij eventueel kan volgen die een paar dagen duurt en die ook wel redelijk zwaar is , kunnen jullie ons er iets meer over vertellen ? bedankt alvast W.Zuman

Antwoord:
maandag, 25 augustus 2003

De therapie die de kinderarts bedoeld heet waarschijnlijk de Droogbedtraining. U vindt er informatie over op de site. U klikt dan eerst op "tharapie" dan op "niet medicamenteus" en dan op "Droogbedtraining". Deze training wordt ook gegeven door een aantal GGD's. U kunt via de "link" op de site kijken welke GGD bij u in de buurt is. U kunt afdeling 'Jeugd' bellen en vragen of deze training daar wordt gegeven. U kunt de training ook zelf uitvoeren. Het boek "bedplassen daar wil je vanaf!" door Z. Mulder en M.Vijverberg geeft veel uitleg en speciale oefeningen bij verschillende trainingen. De Droogbedtraining heeft ook speciale oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Ook deze training wordt in het boek uitgelegd. Informatie over het boek vindt u bij het hoofdstuk "meer lezen" of op de "nieuwspagina". Er zijn ook enkele ziekenhuizen die de training geven tijdens een ziekenhuisopname. Ik weet alleen niet of dat bij u in de buurt is. De volgende ziekenhuizen geven Droogbedtraining: Het ziekenhuis in Almelo, Deventer,en Meppel (vanaf 12 jaar). Hopelijk komt u wat verder met deze informatie.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag