Vraag:
zaterdag, 23 augustus 2003

Hallo Ik zit met een groot probleem niet voor mijn zelf maar voor mijn zoon van 12.Hij plast nog elke dag in zijn bed hij gebruikt al 2 jaar minrin tabletten elke dag 2 voor het naar bed gaan.En hij gebruikt ook elke dag luiersd tena en een in leg luier en nog is zijn bed vaak nat.Maar dat vind ik zelf niet erg maar voor hem wel.Maar nu zit hij in de laatste klas van de basis school en die gaan in de zomer op kamp.Maar hij wil niet mee omdat hij nog een luier draagt sNachts en hij wil dat niet weten voor zijn klas genootjes.En nu is mijn vraag weet iemand hier een oplossing voor of een tip voor mij om hem toch op kamp te laten gaan.

Antwoord:
maandag, 25 augustus 2003

Allereerst vindt u op de nieuws pagina een hoofdstukje over tips voor het schoolkamp. Bovendien is het nuttig om te proberen om hem middels training droog te krijgen. Hij moet het natuurlijk ook zelf willen. Het is belangrijk daar tijdig mee te beginnen en niet vlak voor het kamp, want dan is de druk te hoog. Er zijn verschillende trainingen mogelijk. Hij kan de plaswekker proberen of wanneer dat bij hem niet helpt de Droogbedtraining. Beide trainingen worden op de site uitgelegd. U klikt via de homepage op "therapie" daarna op "niet medicamenteus" en daarna op "plaswekker" of "droogbedtraining". Op de nieuwspagina staat ook een boek geadviseerd "Bedplassen, daar wil je van af!" Dit boek geeft veel uitleg en instructies over verschillende soorten trainingen. Hij kan het zelf meelezen. Misschien heeft hij er wat aan.
Tenslotte wanneer de Minrin tablettten niet helpen kunt u er ook mee stoppen en alle aandacht aan de trainingen gaan geven. Veel succes.

met vriendelijke groet,

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag