Vraag:
zondag, 24 augustus 2003

ik ben 10 jaar en zou graag droog slapen maar als je vrienden dit weten lachen ze je uit daarom hou ik het geheim.een plaswekker hoe werkt dat dan mijn moeder zou dat ook willen kopen . van dat waker maken s'nachts ge hebt dan niet veel geslapen zeker als het school is.ik heb een medicijn en dat werkt soms. in de vankantie slaap ik bijna altijd droog maar voor school niet dan is het nat en droog.als ik nu een week niet nat ben dan krijg ik een euro is dat goe als mijn ouders dat zo doen of mag dat niet. ik wil graag snel een antwoord op al die vragen.

Antwoord:
vrijdag, 29 augustus 2003

Jij bent 10 jaar en dat is een hele goede leeftijd om met een plaswekker te gaan oefenen. Hoe dat werkt kun je vinden op de site. Je gaat op de homepage naar “therapie” en daarna klik je op “niet medicamenteus” en dan op “plaswekker”. Op de pagina “plaswekkers” kan je moeder kiezen welke wekker ze wil huren of kopen. Wanneer je gaat oefenen met de plaswekker moet je erop rekenen dat je er 3 maanden mee bezig bent. In die 3 maanden zul je ’s nachts regelmatig wakker gemaakt worden van de wekker. Daar kun je een beetje moe van worden. Maar wanneer je goed volhoudt word je steeds minder vaak wakker ’s nachts. Wanneer je er van af wilt dan moet je er een beetje moe zijn voor over hebben. Over het algemeen vinden de meeste kinderen het meevallen. Probeer het maar!
Nu krijg je een beloning wanneer je droog slaapt. Wanneer dat helpt, is dat prima. Bij de kinderen die veel moeite hebben met droog worden , helpt belonen vaak niet en dan kun je beter de plaswekker gaan proberen. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag