Vraag:
woensdag, 27 augustus 2003

Ik ben 23 jaar en plas nog vrijwel elke nacht in bed.
Sinds kort woon ik op mezelf en is het nog vervelender als ik sochtends weer nat wakker wordt ivm wassen en mijn werk enzo.

Van de dokter heb ik medicijnen gehad maar deze hielpen na een paar weken ook niet meer. Daarna heb ik andere gehad (minrin) maar ook deze werken de laatste tijd weer minder. Ik gebruik Minrin nu bijna 2 maanden maar plas nu weer 4 a 5 keer per week in bed. De dosis is al verhoogd.

Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen?

Antwoord:
vrijdag, 29 augustus 2003

Jammer dat Minrin bij jou geen baat heeft. Trainen om droog te worden is dan nog de enige mogelijkheid. Waarschijnlijk moet je lichter leren slapen, zodat je wakker leert worden van de signalen van de blaas. Gezien je leeftijd zal je al wel veel geprobeerd hebben. Ik denk dat professionele hulp bij jou wel belangrijk is.
In Meppel in het Diaconessenziekenhiuis is een incontinentiecentrum waar ze veel ervaring hebben met het trainen van jong volwassenen. In Meppel worden 11 keer per jaar trainingen gegeven in groepjes van 6 jongeren, in een daarvoor speciaal ingericht gebouw. Zij trainen in groepsverband waardoor jongeren ook veel steun aan elkaar hebben. Het leeftijdskriteria is 12 jaar en je moet andere methoden geprobeerd hebben. Er is een wachttijd. Het wordt tot nu toe vergoed door de verzekering. Er vindt natuurlijk wel van te voren een intake plaats om te beoordelen of je een geschikte kandidaat bent. Tel. nummer 0522 233850. Tenslotte, op de nieuwspagina op de site (recht boven in de hoek) vind je ook de aankondiging van het boek Ď bedplassen, daar wil je vanafĒ door Z. Mulder en M. Vijverberg. Daar staan trainingen uitvoerig in beschreven en ook een training (Turbotraining) voor de hardnekkige bedplasser. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag