Vraag:
vrijdag, 29 augustus 2003

Geachte heer, mevrouw,

Ik zit met een heel groot probleem. Ik ben een meisje van 26 en ik gebruik Minrin omdat het droog blijven s'nachts bij mij echt niet lukt. Nu wil ik graag zwanger worden alleen mag je Minrin niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Is er iets anders dat ik kan gaan gebruiken? Want dit kan natuurlijk niet iedere dag zo. Of iets homeopatisch? Van de week heb ik het een keer zonder Minrin geprobeerd, en ja hoor het was weer raak. Ik schaam mij zo diep tegenover mijn partner. Ik hoor het echt heel graag van u want ik weet mij geen raad meer.

Alvast bedankt!

Groet, Marieke

Antwoord:
vrijdag, 29 augustus 2003

Wanneer Minrin bij jou goed werkt, dan is het heel waarschijnlijk dat jij normaal gesproken 's nachts meer urine aanmaakt dan jouw blaasinhoud aan kan. Het grootste probleem is dat je niet wakker wordt van een volle blaas. Wanneer je er 2 keer per nacht uit zou gaan zou je mogelijk niet nat zijn. Je wordt er echter niet wakker van. Wat je kan doen is daarop inspelen door 's avonds weinig te drinken (een consumptie) en zeker geen koffie, thee of koolzuurhoudende dranken die zorgen voor een hoge urineproductie. Daarnaast ga je proberen 2 keer wakker te worden door een wekker te zetten 1,5 uur na het slapen gaan en 1 uur daarna nogeens. Probeer het geluid van de wekker goed in je hoofd te prenten voor je gaat slapen en prent je goed in, dat je van dat geluid wakker wilt worden. Moeders met kleine babys slapen er ook op om wakker te worden zodra de baby huilt.
Wanneer dit bovenstaande niet lukt kun je nog overwegen om met een draadloze plaswekker te slapen. Je draagt dan een onderbroek met een klein zendertje erin. Dit zendertje is verbonden met een alarmapparaat dat elders in de kamer staat. Jij of je partner wordt dan gewekt wanneer je begint met plassen. Dit kan mogelijk een nat bed voorkomen gedurende de zwangerschapsperiode.
Homeopatische medicijnen zijn er wel maar wij adviseren ze niet, omdat wij alleen datgene adviseren waarbij wetenschappelijk bewezen is, dat het effect heeft op het bedplassen. Bij homeopatische medicijnen is deze effectiviteit wetenschappelijk nog niet bewezen. Dat wil niet zeggen dat het bij sommige mensen werkzaam kan zijn. Ik hoop dat je iets hebt aan deze suggesties. Ik wens je veel succes en hoop voor je dat je zwanger wordt. Veel succes.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag