Vraag:
woensdag, 3 september 2003

Hallo,
Mijn zoon van 7,5 (hoog iq) plast snachts nog in bed, en niet 1 keer maar soms wel 3 a 4 keer. Hebben 2 maanden zonder luier geprobeerd maar er was niet tegen op te wassen. dus tegenwoordig gebruiken we weer luiers.
Plaswekker geprobeerd, de hele buurt is wakker, maar hij slaap door.
Minrin geprobeerd, (werd op informatieavond sterk afgeraden bij 7 jarige kinderen) Het hielp wel, paar keer droog of maar 1 keer nat.
Zoon vind het zelf heel erg, ziet nu al op tegen schoolreisjes e.d.
Heeft u een tip?

Antwoord:
donderdag, 4 september 2003

De belangrijkste oorzaak voor het bedplassen van uw zoon lijkt de moeilijke wekbaarheid. Wanneer u een trainingsprogramma doet zal ook de wekbaarheid verbeterd moeten worden wil hij resultaat boeken. Voor sommige kinderen van 7 jaar is dat nog te moeilijk. U moet eigenlijk proberen te beoordelen of hij extra concentratie oefeningen voor het slapen gaan aan kan. Anders is het beter even te wachten tot hij iets ouder is. Te veel mislukte pogingen is niet goed voor zijn zelfbeeld en voor zijn zelfvertrouwen bij een nieuwe poging. De Droogbedtraining is een training die met name oefent op de wekbaarheid. Informatie vindt u op de site onder de pagina “therapie” daarna klikken op “niet medicamenteus” en darna op “droogbed”. Het boek “bedplassen daar wil je vanaf!” welke staat geadviseerd op de nieuwspagina, geeft ook veel oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. Misschien een boek voor u om bij de training te gebruiken. Soms is het nuttig eerst met Minrin te trainen en bij goed resultaat de Minrin af te bouwen ook deze informatie staat in het boek. Hopelijk zijn dit een paar tips waar u verder mee komt. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag