Vraag:
dinsdag, 9 september 2003

De dochter van mijn man is in bed gaan plassen toen haar moeder van de vader gescheiden ging leven. Ze heeft een half jaar bij de moeder gewoond,maar ging toch samen met haar zus bij de vader wonen.Ze was toen 5 of 6 jaar oud.
Nu is ze 14 en plast nog steeds in bed soms wel 2x per nacht.Ze is toen ze 12 jaar was weer bij haar moeder gaan wonen,maar ook daar bleef ze bedplassen. Sinds mei dit jaar 2003 woont ze weer bij ons omdat ze zich onveilig en onzeker over haar toekomst voelt. Ze is als kind al gecheckt of het lichamelijk was maar dat was niet aan de orde. Nu heeft ze bij de huisarts hulp gezocht en die stelde voor om naar uw centrum toe tegaan.Hoe lang is de wachtlijst bij u want ze heeft hoge verwachtingen van uw methode,omdat ze er zo zat van is om nat wakker te worden,zelf alles in de wasmachine te stoppen en zelf weer haar bed te moeten opmaken. En ze zit op een dans groep waar ze regelmatig mee weg gaat voor optredens en dan blijft ze met luiers ook niet droog,haar schaamte wordt alleen maar groter. Ik ben bang dat ze teleurgesteld wordt als het misschien nog wel anderhalf jaar moet wachten.
De huisarts had geen folders graag zou ik van u ook graag wat meer info krijgen.Met vriendelijke groet
Sylvia

Antwoord:
donderdag, 11 september 2003

Wij zijn een landelijke organisatie ďhet Kenniscentrum BedplassenĒ en wij geven voorlichting over bedplassen aan patiŽnten, ouders en hulpverleners. Tevens doen we onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en dragen we kennis uit over dit onderwerp middels aandacht in de media, deze website en door het geven van voorlichtingsavonden en symposia. Wij zijn geen behandelcentrum. Naast onze organisatie is er een Stichting Bedplassen Nederland, welke een patiŽnten vereniging is en opkomt voor de belangen voor de patiŽnten en ouders.Tenslotte is er een incontinentiecentrum Meppel, dit is een behandelcentrum en zij geven trainingen aan kinderen en jongeren in de vorm van een bedplaskamp. Deze 3 organisaties zijn verenigd onder de naam "Nederlands Droogbedcentrum". Ik kan mij voorstellen dat het een en ander door elkaar gehaald wordt. Uw huisarts heeft waarschijnlijk het incontinentiecentrum in Meppel voor ogen, omdat uw dochter al veel mislukte pogingen heeft ondernomen en nu professionele hulp nodig heeft. Wij kunnen u wel de weg daarnaar toe wijzen. U kunt het beste het secretariaat bellen 0522 233850 en naar het incontinentiecentrum vragen. Zij kunnen uw vragen beantwoorden over wachttijd en dergelijke. Ik weet niet waar u woont maar wanneer u de wachttijd daar te lang vindt, kunt u kijken of onderstaande suggesties nog iets voor u is. Een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zijn: Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijk ook nog even op de site bij links voor particulieren bureaus. Ook in het boek ďbedplassen daar wil je van af!Ē staan instructies voor verschillende trainingsprogrammaís met extra oefeningen om de wekbaarheid te verbeteren. In de laatste 2 hoofdstukken worden trainingen voor hardnekkige bedplassers behandeld. Informatie over het boek vindt u op de pagina ďmeer lezen?Ē Heel veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag